معرفی محیط گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول چیست؟

هنگامی که روی بهینه‌سازی سایت برای موتور جستجو کار می‌کنید، یک ابزار رایگان وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا عملکرد وب‌سایت را در جستجوی گوگل بهتر درک کنید. 

این ابزار، گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) نام دارد. سرچ کنسول اطلاعاتی را در مورد طیف گسترده‌ای از معیارها و گزارش‌های مختلف وب‌سایت ارائه می‌دهد.

همچنین می‌توانید متوجه شوید که آیا خطاهای فنی در سایت وجود دارد یا خیر. در این مقاله، قصد داریم در مورد نحوه شروع کار با گوگل سرچ کنسول و چگونگی استفاده یک مبتدی در بازاریابی دیجیتال از این ابزار صحبت کنیم. 

آشنایی با بخش های گوگل سرچ کنسول

سرچ کنسول ویژگی‌های زیادی دارد. برخی از آنها پیشرفته‌تر از بقیه هستند. بیایید در مورد اولین قدم‌هایی که باید انجام دهد، صحبت کنیم. 

اول، مالکیت وب‌سایت را اضافه و تأیید کنید. تأیید، فرآیند اثبات این است که شما مالک وب‌سایت هستید. 

و پس از اتمام تأیید، سرچ کنسول شروع به جمع‌آوری داده‌ها می‌کند و شما دسترسی کامل به این ابزار را به دست خواهید آورد. و پس از چند روز، هنگامی که سرچ کنسول داده‌های کافی وب‌سایت را جمع‌آوری کرد،

گزارش پوشش فهرست در گوگل سرچ کنسول

دومین قدمی که باید بردارید این است که اطمینان حاصل کنید که گوگل می‌تواند صفحات شما را پیدا و بخواند.

گزارش پوشش فهرست (Index Coverage Report) یک نمای کلی از تمام صفحاتی که گوگل فهرست کرده یا سعی کرده است در وب‌سایت فهرست کند را ارائه می‌دهد. لیست موجود را مرور کنید و سعی کنید خطاهای صفحه و هشدارها را رفع کنید.

گزارش قابلیت استفاده در موبایل 

برای سومین قدم، باید گزارش دیگری به نام گزارش قابلیت استفاده در موبایل (Mobile Usability Report) را بررسی کنید.

 این گزارش مشکلاتی را نشان می‌دهد که ممکن است تجربه کاربر شما را هنگام مرور سایت در دستگاه تلفن همراه تحت تأثیر قرار دهد.

این گزارش شامل اطلاعاتی در مورد مسائل خاص، یک لیست نمونه از صفحات تحت تأثیر و نحوه رفع یک مشکل است.

نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

قدم بعدی این است که ارسال نقشه سایت (sitemap) به سرچ کنسول را در نظر بگیرید. نقشه سایت فایلی است که اطلاعاتی در مورد صفحات، ویدیوها و سایر فایل‌های موجود در سایت و رابطه بین آنها ارائه می‌دهد. موتورهای جستجو مانند گوگل این فایل را می‌خوانند تا سایت را کارآمدتر بخزند. شما مجبور نیستید نقشه سایت داشته باشید زیرا گوگل همچنان به احتمال زیاد وب‌سایت را می‌خزد.

با این حال، بسیاری از پلتفرم‌های وب‌سایت مانند وردپرس، Wix یا بلاگر به طور خودکار نقشه سایت را ایجاد کرده و آن را برای موتورهای جستجو در دسترس قرار می‌دهند. شما مجبور نیستید کاری انجام دهید. اگر وب‌سایت شما روی یک پلتفرم است، تأیید کنید که این کار را برای شما انجام می‌دهد. 

گزارش عملکرد جستجو 

پنجمین قدم، نظارت بر عملکرد سایت شما است.  نشان می‌دهد که چقدر ترافیک از جستجوی گوگل دریافت می‌کنید. این گزارش ترافیک را بر اساس پرسش‌ها، صفحات و کشورها تجزیه می‌کند. برای هر یک از این تجزیه‌ها، می‌توانید روندهایی را برای نمایش‌ها، کلیک‌ها و سایر معیارها دریافت کنید.

به عنوان یک فعال در دیجیتال مارکتینگ که از سرچ کنسول استفاده می‌کنید، بیایید در مورد اینکه استفاده کلی چگونه است، صحبت کنیم.

به عنوان یک فعال در دیجیتال مارکتینگ که از سرچ کنسول استفاده می‌کنید، بیایید در مورد اینکه استفاده کلی چگونه است، صحبت کنیم.

گزارش های گوگل سرچ کنسول

هنگامی که رویدادهای غیرمعمول رخ می‌دهد، مانند هک شدن وب‌سایت یا وجود هرگونه مشکل در خزیدن وب‌سایت برای گوگل، ایمیلی دریافت خواهید کرد. هر ماه یا بیشتر، داشبورد سرچ کنسول را بررسی کنید. 

یک بررسی سلامت سریع برای بررسی وب‌سایت انجام دهید. مطمئن شوید که هیچ خطایی در سایت وجود ندارد. همچنین، بررسی کنید که هیچ کاهش غیرمعمولی در تعداد کلیک‌های وب‌سایت وجود نداشته باشد. 

هنگامی که محتوای جدیدی به وب‌سایت اضافه می‌کنید، باید سرچ کنسول را نیز بررسی کنید. در صورت نیاز، نقشه سایت جدیدی را با محتوای اضافه شده اخیر ارسال کنید. چند ساعت پس از افزودن صفحات جدید، تأیید کنید که تعداد صفحات فهرست شده در حال افزایش است. 

اگر همیشه روی محتوای وب‌سایت کار می‌کنید، معیارها و گزارش‌های سرچ کنسول را بررسی کنید تا مطمئن شوید که وب‌سایت به درستی کار می‌کند. اگر اینطور نباشد، می‌تواند بر عملکرد محتوای شما تأثیر بگذارد. 

یکی از مفیدترین ویژگی‌های گوگل سرچ کنسول، گزارش‌ها و معیارهای آن است. در ادامه، گزارش‌های پرطرفداری که باید از آنها آگاه باشید را بررسی می‌کنیم. همچنین اصطلاحات و ویژگی‌های موجود در این گزارش‌ها را پوشش خواهیم داد.

بیایید با صفحه نمای کلی (Overview) شروع کنیم. این صفحه‌ای است که پس از ورود به سرچ کنسول مشاهده خواهید کرد. اگرچه این یک گزارش نیست، اما همچنان صفحه‌ای مهم برای درک است. صفحه نمای کلی خلاصه‌ای از سلامت سایت شما، از جمله هرگونه مشکل امنیتی، نمودارهای معیارها و خلاصه‌ای از بهبودهای سایت، مانند داده‌های ساختاریافته را نشان می‌دهد. باید به طور دوره‌ای این صفحه را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که هیچ مشکل امنیتی یا خطای بهبود وجود ندارد. همچنین، تأیید کنید که هیچ کاهشی در تعداد کلیک‌های وب‌سایت وجود ندارد. اگر آنها را پیدا کردید، باید علت را بررسی کنید.

گزارش عملکرد جستجوی وب

گزارش عملکرد جستجوی وب (Web Search Performance) بر چندین معیار مرتبط با سئو تمرکز دارد. بیایید 

به سرعت برخی از این موارد را پوشش دهیم.

  • نمایش‌ها (Impressions) تعداد دفعاتی است که سایت شما توسط شخصی در جستجوی گوگل دیده شده است.
  • کلیک‌ها (Clicks) تعداد دفعاتی است که یک جستجوگر روی نتایج وب‌سایت شما در صفحات نتایج موتور جستجو (SERPs) کلیک کرده است.
  • نرخ کلیک (Click-Through Rate) درصد افرادی است که لیست شما را دیده‌اند و سپس روی آن کلیک کرده‌اند.
  • میانگین موقعیت (Average Position) جایی است که سایت شما در نتایج جستجو رتبه بندی می‌شود. موقعیت یک، موقعیت برتر است. ببینید، همه این معیارها به هم مرتبط هستند. 

به عنوان مثال، اگر وب‌سایت شما نمایش‌های زیادی دریافت می‌کند اما میانگین موقعیت آن در SERPs پایین است، کلیک‌های زیادی دریافت نخواهد کرد. اگر وب‌سایت کلیک‌های زیادی دریافت نمی‌کند، نرخ کلیک آن نیز پایین خواهد بود.

گزارش لینک‌ها در گوگل سرچ کنسول

گزارش دیگری که باید بررسی کنید، گزارش لینک‌ها (Links) است. این گزارش نشان می‌دهد که کدام وب‌سایت‌ها به سایت شما لینک می‌دهند، متن لینک چیست و صفحات برتر لینک شده شما کدامند.

از این گزارش برای درک بهتر اینکه کدام صفحات وب بیشترین لینک‌ها را از وب‌سایت‌های دیگر دریافت می‌کنند، استفاده کنید. از خود بپرسید، چرا این صفحه لینک‌های بیشتری نسبت به صفحات دیگر دریافت می‌کند؟ همچنین، می‌توانید از گزارش لینک‌ها برای تعیین اینکه آیا یک وب‌سایت توسط سایت‌های اسپم یا مفید لینک شده است، استفاده کنید. اگر توسط سایت‌های اسپم لینک شده است، به طور کلی می‌توانید آنها را نادیده بگیرید.

گزارش پوشش در گوگل سرچ کنسول

گزارش پوشش (Coverage) وضعیت فهرست برای همه صفحات سایت شما را نشان می‌دهد. صفحات بر اساس اینکه فهرست شده‌اند یا می‌توانند فهرست شوند، گروه‌بندی می‌شوند. همچنین توضیحی در مورد اینکه چرا صفحات می‌توانند یا نمی‌توانند فهرست شوند، ارائه می‌شود.

از گزارش پوشش برای اسکن دوره‌ای برای افزایش خطاها یا کاهش تعداد فهرست‌ها برای شناسایی مشکلات خزیدن در سایت خود استفاده کنید. گزارش دیگری که باید بررسی کنید، گزارش اقدامات دستی (Manual Actions) است. اقدام دستی، روش گوگل برای کاهش رتبه یا حذف صفحات وبی است که با دستورالعمل‌های کیفیت وب‌مستر آن مطابقت ندارند. ب

ه طور معمول، اقدامات دستی برای وب‌سایت‌ها یا صفحات وبی است که سعی در دستکاری فهرست جستجو داشته‌اند. نمونه‌ای از اینکه چرا یک اقدام دستی علیه یک وب‌سایت اعمال می‌شود، این است که آن وب‌سایت از کلمات کلیدی بیش از حد استفاده کرده است. اگر از دستورالعمل‌های کیفیت گوگل پیروی می‌کنید، احتمالاً وب‌سایت شما اقدام دستی دریافت نخواهد کرد. با این حال، بررسی گزارش در سرچ کنسول برای تأیید، مهم است.

گوگل سرچ کنسول ابزاری واقعاً مفید برای یادگیری و اجرای سئو است. امیدوارم نسبت به دانش سئو و سرچ کنسول خود احساس اطمینان بیشتری داشته باشید.

اگر می‌خواهید کسب‌وکارتان در این فضای رقابتی آنلاین موفق باشد، دیجیتال منتورینگ مهندس پیام لاهه می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین استراتژی‌ دیجیتال مارکتینگ را به کار بگیرید و حضور آنلاین قدرتمندی برای برند خود ایجاد کنید

حتما بخوانید:

رسانه های Owned ،Paid و Earned چیست؟
اهمیت برند در دیجیتال مارکتینگ
مزایا و چالش‌های دیجیتال مارکتینگ
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *